V sobotu 23. dubna 2016 se konal v prostředí AKTIP centra v Praze na Vinohradech již 3. seminář Asociace terapeutů a detoxikačních poradců ATaDEP. Hlavním tématem semináře byl Metabolismus / Zdravá výživa a detoxikace
Čím více takových setkání probíhá, tím více se kolektiv sbližuje a semináře dostávají podobu téměř až rodinných setkání.     A nebo také třídních. V čele s „paní učitelkou“ Denisou Pitnerovou, jinak předsedkyní Asociace. Ta hned na úvod udělala prezentaci docházky a poté následoval test ze somatologie, která byla tématem 1. semináře.
foto1
Jsme tady všichni? Tak rozdat testy!
foto2
Kdóóóó nemá ještě testík?
foto3
Dostalo se na všechny
foto4
Podoba testu
foto5
A ne abyste opisovali!!!
foto6
 Málokdo by v těchto dvou „rozverných opisujících školačkách“ hledal hlavní přednášející sobotního semináře
foto7
„Markétko, pořád nad tím musím přemýšlet, myslíš, že ten test máme dobře?“
„Tak už na to Kamčo nemysli a pojď se věnovat přednášce.“
foto8
Zkušené detoxikační poradkyně Joalis Markéta Pourová a Kamila Pufrová se ujímají slova
Obě přednášející dokázaly během přednášky o metabolismu navodit příjemnou a přátelskou atmosféru, u níž zcela upustily od role – přednášející / posluchač, ale už od počátku šlo o vzájemnou komunikaci, což bylo pro obě strany velkým přínosem.
foto9
očividně spokojená byla i paní učitelka / předsedkyně Asociace Denisa Pitnerová,BA (Hons)
Během polední přestávky se dostavila „žákyně Ondroušková“ se švestičkami. Tak to prostě na mnoha školách chodí.
Její švestičky měly podobu vynikajícího kváskového chleba.
foto10
Chytej! Nechytla. Už je na stole
foto11
Maruš, myslíš, že se dostane na všechny?
Po polední pauze si opět sedla za stůl Denisa Pitnerová, aby všechny přítomné poreferovala o průběhu semináře MUDr. Josefa Jonáše – Mikroorganizmy a detoxikácia, který proběhl v Bratislavě a kterého se zúčastnila společně s místopředsedou ATaDEP Pavlem Sejkorou.
foto12
V Bratislave som sa cítila ako doma, veď pochádzam zo Slovenska 🙂
Nakonec ale usoudila, že bude lepší, když průběh bratislavské přednášky dostane každý zvlášť v elektronické podobě, poněvadž vzhledem k rozsahu přednášky by všichni přítomní seděli v AKTIPu do půlnoci.
Načež volné chvíle využil „Pavlík Sejkorů“, usedl za předsednický stůl a začal vyprávět o své cestě na Slovensko. Jeho vyprávění by se dalo nazvat: Procházka deštivou Bratislavou. Každopádně všechny přítomné velmi pobavil.
foto13
Mistopředseda ATaDEP, detoxikační poradce Joalis… a cestovatel Ing. Pavel Sejkora
„Nefoť mě“, byla první slova směrem ke „školní fotografce Saše“. Bohužel, přání zůstalo nevyslyšeno, neboť jak jste si jistě povšimli, na společné školní fotografii Pavel Sejkora chybí.
foto14
Společná fotografie, duben 2016
Co dodat k sobotnímu semináři? Sami vidíte, že vzdělávat se lze nejen na základě vědomostí, ale také na základě dobré nálady.
Už nyní se těšíme na společný, výjezdní 4. seminář, který se uskuteční 10 – 12. 6. 2016 ve Žďáru nad Sázavou.
Více informací na stránkách http://asociace-tdp.cz/4-seminar/
P.S. TESTY DOPADLY DOBŘE!
Recept na výbornej chléb z kvásku od Ivetky Ondrouškové, naleznete na blogu MUDr. Josefa Jonáše, kde je i publikovaná reportáz: http://josefjonas.blog.cz/1604/reportaz-z-3-seminare-clenu-a-pratel-atadep
text a foto: Saša Stušková