„I tohle může být cesta za zdravím“.

Tato práce s názvem „Kudy může vést cesta ke zdraví“ byla zpracována jako závěrečná práce v rámci absolvování vzdělávacího kurzu Poradce pro výživu – ATaDEP realizovaného Asociací terapeutů a detoxikačních poradců Praha v období od září 2017 do února 2018. Práce je zaměřena na vnitřní očistu lidského těla spojenou se zdravým stravováním a přiměřeným pohybem tak, aby se člověk cítil dobře v každé době a v každém věku.
„Chci poukázat na to, že jsou i jiné možnosti, jak pečovat o svoje zdraví, než je klasická západní medicína. Nechci ji v žádném případě zatracovat, neboť dokáže pomáhat v akutních selháních organismu člověka, při řešení úrazů, při náročných operacích. Dokáže zachraňovat životy lidí. Nelze si bez zdravotní péče naši společnost představit. Její nevýhodou ale je, že si neumí poradit s chronickými nemocemi. Nehledá jejich příčiny ale „léčí“ jejich konec.
Tělo člověka si rozdělila po částech a ty léčí jednotlivě a nepojímá je celistvě v souvislostech. Když například žena řeší nepravidelnou menstruaci, gynekolog se nezeptá, proč tomu tak je. Ale předepíše antikoncepci a ta to „srovná“. Přitom lékař ví, že řídícím orgánem pro hormonální řízení ženských orgánů a jejich pochodů je hypofýza. Ale už nevysvětlí, proč došlo k poruše její funkce. Přitom je jasné, že se tam usídlily toxiny, které narušují její správnou funkci. Důsledkem jsou potom skryté hormonální poruchy, které vedou k onemocnění ženských orgánů jako je prsní žláza, děloha nebo vaječníky. To jsem uvedla jen jeden z možných příkladů, které je potřeba změnit, otevřít k diskusi a k zamyšlení, že je potřeba vždy hledat příčiny nemoci a nezaměřovat se jen na konečný orgán, stav nebo problém a k tomu najít tu správnou cestu, která pomůže nastolit pocit zdraví.
Změnit své myšlení nejen jako jednotlivec, ale jako celá společnost a uvědomit si svoji zodpovědnost za kvalitu zdraví. A já jsem tuto cestu našla, sice později, ale nikdy není pozdě. A chci ji tímto ukázat všem, kteří o to budou mít zájem.
Chci zdůraznit, že detoxikaci beru jako součást životního stylu a neumím si to bez ní již představit. Dokázala mne zbavit zdravotních problémů, zkvalitnila mi moji psychiku a otevřela nové cesty za zdravím a životní vitalitou. Napomohla mi také ke zhubnutí a zformování mé postavy. Dál budu pracovat na tom, abych své tkáně a orgány zbavovala toxinů, aby mohly fungovat optimálně a aby je můj organismus zvládal vlastními silami a vedl k jejich sebeuzdravování. Chtěla bych se udržet v dobré kondici nejen tělesné, ale i psychické a duševní co nejdéle a cítit se tak dobře až do vysokého věku. V současné době již nemusím pracovat, ale mohu se věnovat sama sobě. Více odpočívám, ale většinou aktivně. Pečuji o svůj dům a o zahradu. Více se pohybuji. Ráda jezdím na kole, plavu, chodím do sauny, na procházky do přírody, za kulturou, něco hezkého si přečtu ale ráda si i zacvičím,, častěji se setkávám se svou rodinou a přáteli. Velkou změnu jsem udělala i ve svém stravování.“

Kontakt na poradkyni v oblasti výživy a detoxikace podle MUDr. Jonáše:

Asociace ATaDEP doporučuje:

Rudová Hana – obec Prosetín, kraj Vysočina

email: HanaRudova@seznam.cz      mobil: 775992954

Autor: Hana Rudová, KUDY MŮŽE VÉST CESTA KE ZDRAVÍ – závěrečná práce rekvalifikačního kurzu Poradce pro výživu, © ATaDEP 2018, www.asociace-tdp.cz